Friday, November 28, 2008

| | trAgEdI mAlAm 26 nOvEmbEr | |

Kenape ek? hari nie macam malas jew nak g kuliah
cam ade mende xkene akan berlaku.macam biasa lah aku akan bangun g kuliah 2jam sebelom kuliah mule. tapi hari nie bukan maen sodap den tido,sampoi kan sejam setengah kuliah mule baru aku bangun.besiap da la macam makchik2 lembapnye.hahahaha.kebetulan member baek aku(mimie n tasya) ajak lepak minom dulu kat tempat bese(lokasi unty sal bistro) sebelom masok kuliah.aku nie bese a nk g kuliah pon demand xhengat dok tunggu bas baru jew,bas burok xnk naek.hambik ngko jumpe diorg pon da lambat.tapi sempat la minom2 jab ngn diorg sume.hari nie aku masok kuliah kol 7malam kuliah start kol 6stgh petang.lebih lembat dari biasa ya coz besiap macam sipot vavi.kuliah malam nie islamic study plak so tepakse la aku g kolej ttp aurat sket,ooooppppsss masok jew kuliah sign attendent n buat muke bodo sudah. time break kol 8lepak lagik ngn dirorg sambil hirop udare tercemar nie(smoking) peot cam lapo tapi aku da makan sebelom masok kuliah td,xpew la da abes kuliah karang mkn jew la lagik.xsempat nk makan coz break stgh jam jew. org break g smayang magrib aku break g lepak2 lagik ade ker patot?layan sudah.kol 9stgh kuliah aku pon abes memeber aku si mimie nie kate nak lepak taman u (dekat dekat ngan utm skudai)umah akak n abg angkat kami org.coz akak n abg angkat kami kate ade projek sket malam nie.nak ajak lepak singgah slalu danga bay pekene sisya katenyer.aku n mimie on jew la coz xde kuliah pon esok. cam bese la dabalik kuliah tunggu la bas tok g taman u nyer dok tuggu bas tapi 1pon bas tmn u xde,tgu jew la bagai nk rak nie.dalam setengah jam gax la.aku atie still xsedap dari sebelom g kuliah lagik.hurm.apew ek?cam samething want to happen jew aku nie da la aura kuat sket bende2 cam nie.ade la bas tok ke taman u sampai,tapi aku n mimie nekad xnk naek coz bas burok,hahahahaha.tetap demand lagik nie.tunggu punye tunggu ade la bas tok ke taman u datang.yang penting bas baru.yela mst la kene deman kan?buat pew kite bayo the same thing to the same cos kan?da dapat bas baru apew lagik kejo la.aku adelah org yg paling awal naek bas tu. dekat stgh jam gak la dok tuggu bas tu penoh n baru jalan cam bese aktiviti dalam bas,dok la dengo lagu sebelom sampai ke destinasi yang dtuju,tapi malam 2 dok ujan jew xbenti2 dari siang pai malam,sabo jew la aku nie aku n mimie dok la layan lagu sambil fealing2 naek bas,bas agak penoh gak la time 2.driver bas plak bawak bas
cam nk belumbe f1 kat litar sepang.sampai jew dataran johor jem xhengat aku nie da la ngantok+penat.sampai jew area2 danga bay ujan renyai jew tp driver tetap bawak cam bas bapak die yang penye,hampeh tol.atie aku makin xsedap,kalau xsilap mase nie ngah layan lagu heliza ft mawi(doa dalam rindu)
ngah fealing2 layan lagu tibe2 bedentung bunyi xhengat dunie.skarang xsedap atie aku dok g kuliah da terjawab dan ini la hasilnye

lokasi:Danga bay
mase:kol 10stgh malam
bas:taman u-bandaraye jb

ha.amik ngko dok bawak bas xingat dunie lagik kan da dapat hasilnye
memang shiyal la.mamang xciden
t nie berlaku dapan2 mate
mase driver dok bwk cam michel schumacer nie aku da agak da
die mmg xsempat punye nak break.dok langgo bontot bas lain.
naseb naek aku xde pape cume lutut kaki lebam sket coz dok
tahan mase bas nk ecident td.ade sorang brader nie dok bdiri
atas tangge org nk tron,tergolek cam
nangke busuk siot.hahahaha.
nk ketawe pon ade tapi pade mase yang sume trauma terus.
sume turun coz bas da lain macam da bau.takot gax aku kang
bas mletop xpasal2 aku maso
k alam barzah dulu



4 comments:

mOhD^.^rAz said...

Bas 503..hehehe..
selalu gak naik..
hik :)
dah berubat blom kaki yg lebam tue?

PöJìé PööH... Mulanya di sini... said...

ish, takut dengor..naseb baek xapa²..
so dh tampal koyok pd lutut tuh?

mEwmi said...

huhu~~
cam siot la driver bas tu...
kaki u dh oke ka yunk??

ReMy said...

seb bek rez ok...
tp cian la kat nangka tu, nper x mkn?

huhu...